Коментар на Христо Христов за    Историята не прощава и

...
Коментар на Христо Христов за    Историята не прощава и
Коментари Харесай

А когато режимът на Путин се срути Радев и Янев от коя страна ще се наредят?

Коментар на Христо Христов за 

 

Историята не прости и един ден когато режимът на Путин се сгромоляса към този момент е ясно, че такива лица като Румен Радев и Стефан Янев няма по какъв начин да се наредят на страната на обединената международна общественост против злото в Кремъл.

Падението на някои лица, които по неприятно стичане за демократичната общественост в България, се упражняват на гърба ни да бъдат „ политици “ в съдбовни за Европа и света моменти, продължава със страшна мощ от началото на войната на Путин в самостоятелна Украйна.

На фона на нещастието, провокирана от съветския агресор, която ще реши и бъдещето на Европа и на фона на голямата всекидневна взаимност към Украйна от страните от Европейския съюз, а и отвън него, в България се разиграва мини политическа драма.

В Троянския кон на Кремъл лимонките взеха да гърмят една след друга

И това е по този начин, тъй като с войната на Путин против Украйна в България – от дълго време известна като Троянския кон на Москва в НАТО и Европейски Съюз – взеха да гърмят една по една лимонките, с които страната ни е тласкана да бъде сложена отвън общата европейска и натовска коалиция.

Стефан Янев, който до през днешния ден беше министър на защитата в кабинета Петков на четворната коалиция, се оказа толкоз значима личност, че се трансформира в първия освободен министър след 1989 година, за който се провежда специфичен митинг-подкрепа пред Министерски съвет в навечерието на поисканата му от премиера Кирил Петков оставка.

Чудо на чудесата! Как не сме знаели какъв златен, незаместим човек имаме измежду пенсионираните военни, сякаш минали през натовски образования в своята професионална кариера, а тъкмо когато би трябвало България да е единна с останалите страни в алианса, се цепят по шефовете и повтарят като папагали тезите на самозабравилия се Путин.

Същият този „ незаместим “ Стефан Янев преди този момент се опълчи изрично на изпращане на контингент на НАТО в България, а по-късно не се поколеба да показва на всички какъв брой е добър в цитирането на Путин.

Янев, който досега беше прочут като протеже на Румен Радев, желае де се придържаме и през днешния ден към васалната комунистическа процедура, налагана от Българска комунистическа партия близо половин век в България – да бъдем наведени, послушни и постоянно с господарите от Кремъл. Само дето не е уцелил времето.

Неговата роля не е до дъно изиграна. Сега го спрягат като „ водач “ на предстоящ ляв план, зад който ще стои началникът му Радев. С какви пари се вършат такива планове няма да питаме. То е ясно.

Румен Радев в отбрана на протежето си

 

Неговият шеф Румен Радев е явен с проруската си позиция (и с навика да не стои по-високо от Путин, когато се срещат) за окупацията на Крим, а в през вчерашния ден побърза да излезе със особено известие, с което на процедура отбрани своето протеже, за което към този момент министър председателят бе споделил, че ще му изиска оставката.

Още преди войната в Украйна Румен Радев се бе научил да застава раболепно по този начин, че да не наподобява по-висок от Путин (167 см) при срещите им, току виж засегнал съветския „ водач “. Украинците надали в миналото ще простят на Радев, че единствен от европейските държавни глави още след първия ден на войната си разреши обществено да се изцепи, че тя ще бъде извоювана от Русия.

Уж от една страна нямало директна заплаха за България от войната на Путин в Украйна, а въпреки това промяната на военния министър в подобен миг била „ риск “, твърди Радев, явно мъчително засегнат от загубата на един от министрите си в кабинета (другите двама са Рашков и Генчовска в Министерство на вътрешните работи и МВнР).

Но лицемерието и двуличното превиване на Радев нямат край. В първия ден на войната той най-брутално се изхвърли, че „ явно тази война ще бъде извоювана от Русия “, а на шестия ден сътрудниците, които му пишат речите, вкараха в послание друга ария, че „ настоящето братоубийство е изключително мъчително за нас, българите “. Няма думата „ война “, само че непредизвикано нахлуване на Путин против Украйна към този момент е показана като „ братоубийство “.

По-голямо двуличие от това здраве му кажи!

БКП/БСП извива ръцете на премиера

Бившата комунистическа партия, която преди 32 години се преименува на социалистическа пък реши да рекетира премиера Петков в последния миг, с цел да не бъде назначен на мястото на Янев за министър Тодор Тагарев – уволнен от него изявен боен и ясно пронатовски насочен специалист.

Рекетът е явен – Българска социалистическа партия ще напусне обединението, в случай че Тагарев бъде определен. Кой натиска копчето на тази антибългарската партия е повече от ясно. В предишното тя е била секция на Коминтерна, след 9 септември 1944 година два пъти предлага на Москва да се слеем като 16 република в Съюз на съветските социалистически републики, а през днешния ден продължава да е спътник на господаря в Кремъл.

Сега, евентуално Петков се е замислил с кого тъкмо е влезнал в коалиция, въпреки да бе обществено неведнъж предупреждаван за същинската същина на Българска социалистическа партия, известна през последните 30 години с корупцията и погромите, които създава, когато е в ръководството на страната.

Така наречените социалисти гласоподаваха против глобите за режима на Путин в Народното събрание при приемането на декларацията на Народното събрание след военната инвазия – категоричен знак кого поддържат и че на процедура се самоизключват от общата позиция на Европейски Съюз и НАТО.

Историята няма да им елементарни

Преди броени дни, в деня на годишнината от обесването на Апостола, създателите на речите на президента Румен Радев му вкара в устата думите:

„ Историята няма да елементарни, в случай че не се върнем на пътя към чистата и святата република, която ни завеща. Ако като общество не повярваме, че „ всичко се състои в нашите задружни сили и срещу тях не може упорствувам и най-силната буря. “

Е, по подигравка на ориста, Европа, а и светът, е изправена пред най-ужасната заплаха от десетилетия насам, забъркана от съветския деспот Путин.

С какво актуалният президент сподели до момента, че работи за „ нашите задружни старания “? С нищо. Напротив – той и в този момент е източник на разцепление.

И къде в последна сметка ще се наредят лица като Радев и Янев, като Нинова и пропутинския Копейкин, когато рухне режима на Путин?

На страната на международна демократична общественост, обединена против съветското безумство, или на страната на злото? Историята в никакъв случай не е прощавала на дребните и продажни душици. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР